Arson: Foc pus în Ștrandul Neptun. Intervenția promptă a pompierilor a salvat peste 300 de căsuțe din lemn

Duminică, 12 Martie 2017Arad
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Arson  Foc pus in Strandul Neptun  Interventia prompta a pompierilor a salvat peste 300 de casute din lemn | imaginea 1 În dimineața zilei de duminică, 12 martie a.c., în jurul orei 5.00, în Ștrandul Neptun din municipiul Arad a izbucnit un incendiu. Intervenția promptă a pompierilor a limitat rapid extinderea focului, astfel încât doar două din cele aproape 350 de căsuțe din lemn au fost afectate de incendiu.

Pompierii militari ai Detașamentului Arad au intervenit cu două autospeciale și un echipaj SMURD. Se pare că incendiul este rezultatul unei acțiuni intenționate întrucât urmele pătrunderii prin efracție erau vizibile: lacăte dispărute sau sparte, urme de rangă pe ușa de lemn a uneia din căsuțe etc.

Incendiul a pornit de la una din căsuțe care a ars în totalitate. În ea s-a aflat și o butelie care a explodat. Flăcările s-au extins în urma exploziei dar și "ajutate" de vânt la o altă căsuță din apropiere. Din fericire, intervenția promptă a pompierilor a limitat pagubele provocate de foc la această a doua căsută la doar cca 50 mp de acoperiș.

Ar mai fi de adăugat doar faptul că în ștrand se mai aflau încă aproape 350 de căsuțe din lemn la care, datorită profesionalismului pompierilor militari, focul nu s-a mai propagat.

"Vinovați" de intervenția de succes și, implicit, de salvarea celorlalte căsuțe sunt: Locotenent-colonel Pabin Kristian - împuternicit comandant detașament, Plutonier adjutant șef Urs Eugen, Plutonier adjutant șef Bucsa Sorin, Plutonier major Petras Vasile, Plutonier major Andries Iulius, Plutonier major Negrila Romeo, Plutonier major Bila Marius, Plutonier Stanila Laviniu, Plutonier Ardelean Marian. Respect, băieți! Audacia et devotio!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.