Trei gospodării cuprinse de flăcări

Duminică, 23 Aprilie 2017Suceava

Trei gospodarii cuprinse de flacari | imaginea 1 Militarii Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Vicovu de Sus şi Gălăneşti, au intervenit sâmbătă, 22 aprilie a.c., ora 10.13, cu cinci autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în oraşul Vicovu de Sus.

La sosirea echipajelor, ardeau violent mai multe construcţii ce aparţineau de trei gospodării distincte, existând pericolul de propagare la vecinătăţi. Flăcările au cuprins cu rapiditate clădirile, acestea fiind construite din lemn şi dispuse foarte aproape una de cealaltă, unele din ele formând corpuri comune.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Primului proprietar i-au ars anexele gospodăreşti pe o suprafaţă de 180 de metri pătraţi şi camerele de la etajul casei de locuit, cu bunurile aferente, pe 40 de metri pătraţi. Aceeaşi suprafaţă a ars din acoperişul de pe camere şi s-a degradat tâmplăria din aluminiu din zona afectată de foc.

La a doua gospodărie, au ars un adăpost de animale pe 60 de metri pătraţi, o bucătărie de vară pe 20 de metri pătraţi şi bunuri casnice. La al treilea proprietar a ars acoperişul unui adăpost de animale pe 30 de metri pătraţi.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect. Incendiul a fost lichidat la ora 13:35, iar pompierii au salvat casele de locuit şi celelalte anexe din gospodării.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.