Paramedicii din Baru au asistat la nașterea unei fetițe în ambulanța SMURD

Miercuri, 10 Mai 2017Hunedoara

Paramedicii din Baru au asistat la nasterea unei fetite in ambulanta SMURD | imaginea 1 Marți, 9 mai a.c., în jurul orei 10, echipajul de prim ajutor al Punctului de Lucru Baru, alcătuit din plt. maj. Marius Barbu, plt. maj. Silviuț Marius Mati și plt. maj. Mircea Telegredean, a fost chemat în ajutor de o femeie însărcinată care intrase în travaliu.

Pompierii salvatori s-au deplasat în doar câteva minute la casa femeii din Baru și au urcat-o în ambulanță pentru a o duce la Spitalul din Hațeg, unde urma să nască.

Deși distanța dintre localitatea Baru și orașul Hațeg este de doar 25 de kilometri și poate fi parcursă în mai puțin de o jumătate de oră, femeia, în vârstă de 29 de ani, nu a mai rezistat până la spital. Imediat după ce s-a întins pe targă a dat naștere, în ambulanță, unei fetițe careia pompierii i-au tăiat și clampat cordonul ombilical și i-au eliberat căile aeriene.

Până a ajuns ambulanța la spital, fetița, care cântărește 3 kilograme și este sănătoasă, a apucat să își facă și primul somn. Aceasta este a treia naștere asistată de echipajul de prim ajutor al Punctului de Lucru Baru, în ultimul an.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.