5 oameni și-au pierdut viața în urma furtunii

Duminică, 17 Septembrie 2017Timiș

4 oameni si au pierdut viata in urma furtunii | imaginea 1 În urma fenomenelor meteorologice periculoase petrecute pe raza județului Timiș în după amiaza zilei de duminică, 17 septembrie a.c., până la ora 20.30, 5 persoane și-au pierdut viața și alte 49 au fost rănite.

A fost activată grupa operativă şi suplinite forțele. Au fost alarmate în totalitate subunitățile din Timișoara, Lugoj, Deta şi Buziaş, peste 150 de pompieri intervin în acest moment în sprijinul oamenilor.

De asemenea, la sediul inspectoratului, a fost activat Centrul Județean de Conducere şi Coordonare a Intervențiilor cu reprezentanți din ISU, IPJ, Jandarmeria, Poliția de Frontieră şi Primăria.

La ora 20:30 pompierii timișeni pimiseră un numar de 436 de solicitari. Dintre acestea, în municipiul Timișoara - 92 acoperișuri afectate, 204 copaci, stalpi 16, cabluri 23, 8 țevi gaz, 5 asigurări acces - deblocări, 30 autovehicule. În orașul Lugoj - acoperișuri 7, copaci 15, cabluri 10, 6 autovehicule iar în restul județului Timiș - 6 acoperisșuri, 14 copaci.

Intervin forțle ISU, SVSU, Primării, Enel, Eon, Drumuri municipale, Poliție, SAJ, Jandarmerie, Poliție Locală.

5 oameni și-au pierdut viața în urma vijeliei: o persoană în municipiul Timișoara a fost surprinsă în mașină de un panou publicitar, o altă persoană, tot în municipiul Timișoara a fost surprinsă de un copac la Grădina Zoologică. Alte 3 persoane au murit la Buziaș, în parc, după ce au fost surprinse de prăbușirea unor copaci.

Din cei 49 de răniți, 42 sunt adulți și copii, dintre care 2 în stare gravă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.