Restaurant în flăcări

Vineri, 03 Noiembrie 2017Suceava

Restaurant in flacari | imaginea 1 Vineri, 3 noiembrie a.c., ora 4.04, militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Frasin şi Vatra Moldoviţei, au intervenit cu şase autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în comuna Vama.

La sosirea echipajelor, ardeau o clădire corp comun, ce îngloba un restaurant şi un magazin mixt, precum şi acoperişul unei case de locuit (P+1) din imediata apropiere, cu pericol de propagare la vecinătăţi. Incendiul a fost lichidat la ora 10:30.

Au ars bucătăria restaurantului pe aproximativ 25 mp, sala de mese pe 100 mp, plafonul din lemn pe 160 mp, acoperişul clădirii pe 250 mp, elemente de mobilier, tâmplărie din PVC, materiale textile, electrocasnice şi aparate de gătit. S-au degradat pereţii clădirii, instalaţia electrică, aparatură electrocasnică, tâmplărie din PVC, veselă, mobilier şi marfă din magazinul mixt, acoperişul şi plafonul unei anexe pe 25 mp, 4 lăzi frigorifice şi 6 vitrine frigorifice (pentru băuturi).

La casa de locuit, au ars acoperişul pe 100 mp şi plafonul pe 50 mp. S-au degradat pereţii şi tavanul etajului, elemente de tâmplărie din PVC, instalaţia electrică a etajului, electrocasnice, mobilier, materiale textile şi o parte din faţada locuinţei.

Incendiul a izbucnit din bucătăria restaurantului, iar cauza probabilă este efectul termic al curentului electric, generat de aparate electrocasnice lăsate sub tensiune. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat anexele clădirii, precum şi parterul casei de locuit şi anexele gospodăreşti.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.