Pompierii militari vor petrece Crăciunul la sonda Moftinu

Duminică, 24 Decembrie 2017Satu Mare

Pompierii militari vor petrece Craciunul la sonda Moftinu | imaginea 1 În dimineața zilei de duminică, 24 decembrie a.c., la locul incendiului au ajuns forțele și mijloacele solicitate din cadrul ISU Bihor, ISU Maramureș, ISU Satu Mare, ISU Sălaj și ISU Timiș (în total peste 70 de cadre).

Aceștia au adus materialele și echipamentele necesare realizării dispozitivului de alimentare cu apa de la stația de pompare a ANIF, respectiv din Raul Crasna (5 motopompe de mare capacitate, furtunuri, colectoare, racorduri etc.) și s-a realizat un dispozitiv, care se intinde pe o lungime de 3300 metri. Pentru asigurarea rezervei de apă, au fost aduse pe amplasament rezervoare de mare capacitate (60 m3 si 70m3).

Tot pe parcursul acestei zile a fost finalizată consolidarea platformei pentru a preîntâmpina împotmolirea utilajelor grele, care vor acționa pentru extragerea componentelor din focar și a autospecialelor de stingere.

De asemenea, a fost eliberat întregul perimetru de materialele și containerele care împiedicau accesul forțelor de intervenție, urmând ca pe amplasament să fie aduse echipamentele necesare secționării turnului sondei in vederea extragerii acestuia din focar.

După finalizarea acestor operațiuni de degajare a tuturor componentelor care împiedică accesul specialiștilor canadieni la capul sondei, in vederea identificării modului de închidere eficientă a acesteia, va putea începe intervenția pentru stingerea efectivă a incendiului.

La fața locului se află încă inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel Daniel Dragne. Contactat telefonic, acesta a precizat pentru Agenda Pompierului că pompierii veniți în sprijin la Moftinu sunt cazați la hotel și, chiar dacă sunt departe de familiile lor, vor avea totuși parte de o masă de Crăciun.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.