Turist mort după ce a fost surprins de avalanşă în Masivul Parâng

Vineri, 01 Decembrie 2017Hunedoara

Turist mort dupa ce a fost surprins de avalansa in Masivul Retezat | imaginea 1 Turistul rămas vineri, 1 decembrie a.c., sub avalanşa care a avut loc în Masivul Parâng a decedat. El a fost târât de zăpadă pe o lungime de aproximativ un kilometru, pe o vale îngustă şi abruptă din zona Vârfului Cârja (2.405 m).

Turistul, în vârstă de 38 de ani, a fost scos de prietenii lui din zăpada.

Echipa de prim răspuns alcătuită din 3 salvamontişti şi 2 jandarmi montani a ajuns la bărbatul surpins de avalanşă care nu a mai prezenta semne vitale.

Turistul, în vârstă de 38 de ani, a fost scos de prietenii lui din zăpada care l-a târât aproximativ un kilometru pe o vale îngustă şi abruptă din zona vârfului Cârja, masivul Parâng. Bărbatul a fost găsit îngropat la un metru în stratul de zăpadă fără semne vitale.

Cel mai probabil, bărbatul prezintă leziuni în zona coloanei cervicale şi a cutiei toracice.

Trupul bărbatul va fi transportat cu o targă de salvamontişti şi jandarmii montani pe un traseu dificil, accidentat şi acoperit cu zăpadă, până la DN 66, de unde va fi preluat de un echipaj al Serviciului de Medicină Legală.

Victima făcea parte dintr-un grup de trei turişti din Bucureşti, care a plecat vineri dimineaţă într-o drumeţie pe un traseu din Masivul Parâng.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.