Monstrul de foc a fost... "decapitat"! Pompierii monitorizează zona pentru a evita pericolul de explozie!

Joi, 04 Ianuarie 2018Satu Mare

Monstrul de foc a fost     decapitat   Pompierii monitorizeaza zona pentru a evita pericolul de explozie | imaginea 1 Joi, 4 ianuarie a.c., monstrul de foc de la Moftinu Mare a fost decapitat. O intervenție deosebit de grea în care îndemânarea sondorilor canadieni a mers mână în mână cu profesionalismul pompierilor români.

Pe parcursul celei de-a optsprezecea zi de la izbucnirea incendiului, cu ajutorul echipamentelor speciale aduse pe amplasament, sub protecția oferită de pompierii millitari, s-a reușit tăierea capului sondei, în vederea înlocuirii acestuia cu altul nou. După finalizarea acestei operațiuni, se va putea trece la acțiunea de închidere a sondei.

În seara zilei de joi, 4 ianuarie a.c., la ora 18:00, a avut loc o nouă întâlnire cu cetățenii din comuna Moftinu Mare. Inspectorul General al IGSU, col. Daniel Dragne și președintele companiei canadiene, care deține în concesiune perimetrul pe care se află sonda Moftinu 1001, au prezentat comunității operațiunile desfășurate până în prezent, au explicat strategia care urmează să fie adoptată în vederea închiderii sondei și au readus asigurări privind siguranța cetățenilor.

Pe parcursul întâlnirii s-a explicat faptul că în prezent, flacăra este stinsă, din cauza volumului mare de apă care este eliminată din pământ și că zona este atent monitorizată, făcându-se măsurători specifice privind emisiile de gaz, iar în momentul în care se va depista o emisie de gaze, se va recurge la reaprinderea flăcării de către personalul prezent la fața locului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.