8 persoane evacuate de pompieri in Lalasant

Duminică, 22 Iulie 2018Arad

8 persoane evacuate de pompieri in Lalasant | imaginea 1 În urma fenomenelor meteorologice periculoase COD PORTOCALIU înregistrate la nivelul județului Arad, în perioada 17-18 iulie a.c., pompierii militari arădeni au intervenit în sprijnul populației afectate de inundații din localitățile Lalasant, Belotint, Chelmac, Conop și DN 7.

În satul Lalasant, comuna Bârzava, pompierii au ajuns cu greu fiind nevoiți să efectueze un ocol de cca. 70 km prin Lipova. 15 subofiteri de la secția Bârzava cu 1 motopompă de capacitate medie și 2 transportabile au acționat la fața locului.

Ulterior forțele au fost suplimentate cu 1 modul de pompare de mare capacitate de la Secția Bârzava și încă 10 subofiteri. De la Detașamentul Arad au sosit în sprijin 7 subofițeri cu 1 barcă și o motopompă de capacitate medie, 1 autoturism 4x4 și 2 ofițeri. Au fost evacuate 8 persoane.

Operațiunile de intervenție au continuat toată noaptea în localitate. Modulele de pompare de mare capacitate ale Detașamentului de Pompieri Arad și ale Secției de Pompieri Bârzava, 2 ofițeri și 25 de subofițeri au executat operațiuni de intervenție pentru evacuarea apei din localitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.