Un miner a murit în mina de la Lupeni

Duminică, 22 Iulie 2018Hunedoara

Un miner a murit in mina de la Lupeni | imaginea 1 Miercuri, 18 iulie a.c., doi mineri au fost surprinşi de surparea unei galerii în subteranul minei Lupeni.

Unul dintre mineri, surprins de surparea produsă la aproximativ 3 kilometri de la intrarea in mină, a fost supus protocolului de resuscitare aplicat de salvatorii minieri. Din păcate, bărbatul, în vârstă de 42 de ani, nu a supraviețuit.

Celălalt miner, de 33 de ani, a fost ajutat de salvatori să iasă din mină pe picioarele lui, fiind conştient şi cooperant. La ieşirea din mină aşteptau 2 ambulanțe, o autospecială complexă şi un container multirisc de la Detaşamentul Petroşani. Minerul a fost investigat de echipa medicală şi transportat la UPU Petroşani pentru investigații suplimentare. Preventiv a fost solicitat şi elicopterul SMURD Arad.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.