Incendiu de litieră și doborâturi în pădurea de pe raza comunei Plăieșii de Jos

Joi, 08 Noiembrie 2018Harghita
Sursa Foto: ISU Harghita

Incendiu de litiera si doboraturi in padurea de pe raza comunei Plaiesii de Jos | imaginea 1 Marți, 6 noiemrbie a.c., pe parcursul întregii zile, echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea-Ciuc cu 2 autospeciale de primă intervenție și comandă și UTV ARGUS cu rezervor de apă, în cooperare cu SVSU Plăieșii de Jos, membrii ai Composesoratului Plăieșii de Jos și reprezentanți ai Ocolului Silvic Regiunea Ciuc au acționat pentru lichidarea unui incendiu de litieră și doborâturi în pădurea de pe raza comunei Plăieșii de Jos, zona Bogoș.

Intervenția a fost îngreunată de terenul greu accesibil. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață totală de cca.10 ha, din care cca.1 ha plantație de conifere de 9 ani. La această oră, incendiul este localizat și nu mai prezintă pericol de propagare. Pe timpul nopții, pompierii civili din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Plăieșii de Jos au rămas în supraveghere, urmând ca mâine dimineață să se reia intervenția de stingere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.