Incendiu în Parcul Natural Grădiștea Muncelului - Cioclovina

Joi, 08 Noiembrie 2018Hunedoara
Sursa Foto: ISU Hunedoara

Incendiu in Parcul Natural Gradistea Muncelului   Cioclovina | imaginea 1 Zeci de pompieri și pădurari, susținuți de un elicopter M.A.I., au intervenit marți, 6 noiembrie a.c., pentru stingerea unui incendiu de padure izbucnit în Parcul Natural Grădiștea Muncelului - Cioclovina.

Incendiul din zona Ohaba Ponor se manifesta pe aproximativ 20 de ha de litiera de padure de foioase și conifere fiind activ în 5 focare. Pentru limitarea dezvoltării incendiului intervin terestru 50 de pompieri de la Detașamentul Petroșani, Garda Baru și 10 pădurari din cadrul Ocolului silvic.

Eforturile de stingere, îngreunate de condiții meteo nefavorabile caracterizate de vânt puternic care favorizează răspândirea arderii, sunt sprijinite de un elicopter al I.G.Av adaptat pentru intervenția la incendii. Până la ora 12 elicopterul a desfășurat 3 transporturi de apă. Operațiunea complexă de stingere urmărește realizarea unei fâșii de delimitare a arderii pentru ca aceasta sa nu se dezvolte în alte parcele de pin.

Arderea a fost observată în cursul zilei de ieri. În primă instanță au intervenit 24 de pompieri ai Detașamentului Petroșani și 12 lucrători silvici. Accesul spre focare este dificil, echipele de intervenție fiind obligate să parcurgă pe teren accidentat aproximativ 4 km.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.