Intervenţie dificilă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată

Marți, 26 Februarie 2019Buzău
Sursa Foto: ISU Buzău

Interventie dificila pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata | imaginea 1 I.S.U. Buzău a fost solicitat să intervină joi, 21 februarie, a.c., pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, mărăciniș și lăstăriș produs pe raza localității Vadu Sorești, comuna Zărnești.

La faţa locului au fost concentrate forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău, peste 40 de pompieri cu 5 autospeciale, inclusiv ATV şi şenilată UTV Argo, în sprijinul pompierilor acţionând şi personal din Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Zărnești.

În momentul sosirii la locul intervenţiei, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 400 ha vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș, frontul de flacără fiind de circa 10 km.

În continuare s-a realizat un dispozitiv perimetral de intervenţie, acțiunile de intervenție fiind îngreunate de vântul puternic, precum şi de cantitatea mare de materiale combustibile din zona de ardere care favorizează dezvoltarea rapidă şi propagarea incendiului. Totodată, intervenţia este una dificilă şi din cauza zonei greu accesibile şi terenului accidentat.

Pe lângă acțiunile desfășurate în localitatea Zărnești, pompierii buzoieni au acţionat pentru localizarea și stingerea unor incendii de vegetație uscată în alte patru locații din zona de competență a inspectoratului.

Pompierii solicită cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate, să anunţe de îndată la numărul unic de urgenţă 112 orice început de incendiu şi să acorde sprijin autorităţiilor locale şi pompierilor în stingerea incendiilor de vegetaţie uscată sau la fondul forestier.

Interventie dificila pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.