Intervenții din cauza vântului puternic și a ninsorilor

Miercuri, 27 Februarie 2019București-Ilfov
Sursa Foto: ISU București-Ilfov

Interventii din cauza vantului puternic si a ninsorilor | imaginea 1 În contextul manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin vânt puternic, lapoviță și ninsori, începând de vineri, 22 februarie, a.c., ora 14.00, până sâmbătă, 23 februarie, la ora 07.00, s-au înregistrat situații de urgență la nivelul a 18 județe (AR, AG, BH, BV, CT, GR, HR, IL, IF, IS, OT, MS, PH, SB, SM, TR, TM, TL) și municipiul București.

Echipele ISU, împreună cu autoritățile publice locale, au intervenit pentru deblocarea a 10 autoturisme cu 19 persoane, degajarea a 69 de copaci, 15 cabluri electrice, 16 panouri publicitare, 9 stâlpi de electricitate. Au fost avariate 37 autoturisme și 7 acoperișuri de imobile.

În urma crengilor doborâte de vântul puternic, două persoane din municipiul București au fost rănite și au avut nevoie de transport la spital.

Cele mai semnificative efecte ale vântului puternic s-au înregistrat în Capitală, unde pompierii au acționat în 130 cazuri pentru îndepărtarea arborilor, stâlpilor sau panourilor publicitare de pe autoturisme sau de pe carosabil.

Din cauza zăpezii abundente și a viscolului care îngreuna vizibilitatea, 2 autoturisme cu 4 persoane din județul Harghita, 4 autoturisme cu 12 persoane din Olt și 1 autoturism cu 3 persoane din Sibiu au rămas bocate, fiind necesară intervenția autorităților.

De asemenea, 3 autoturisme din județul Iași nu au mai putut înainta din cauza poleiului și au avut nevoie de ajutor din partea drumarilor.

La această oră nu sunt semnalate autoturisme blocate sau persoane cu afecțiuni medicale la care să nu se poată ajunge din cauza vremii nefavorabile.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, potrivit situației transmise de distribuitorii de energie electrică, au fost înregistrate avarii în 29 localități din 8 județe (AR, CS, DB, GR, TR, NT, TM și VN). În teren acționează mai multe echipe tehnice pentru remedierea avariilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.