Lună plină de evenimente pentru echipa pirotehnica din cadrul I.S.U. Giurgiu

Miercuri, 20 Februarie 2019Giurgiu
Sursa Foto: ISU Giurgiu

Luna plina de evenimente pentru echipa pirotehnica din cadrul ISU Giurgiu | imaginea 1 Luna februarie, a.c., a fost, comparativ cu media celorlalte luni, până în momentul de faţă, o lună plină de evenimente pentru echipa pirotehnică din cadrul I.S.U. Giurgiu, întrucât în perioada de referinţă a fost găsit un număr de trei muniții neexplodate, două în localitatea Băneasa și una în localitatea Podul Doamnei:

  • 02.02.2019- proiectil de calibru 75 de mm descoperit în pădure de către un localnic al comunei Baneasa;
  • 11.02.2019- proiectil de calibru 122 mm descoperit în padure, parțial îngropat, de către un cetățean al comunei Baneasa;
  • 14.02.2019- grenadă de mână defensivă din timpul conflictelor armate, cel mai probabil din cel de-al Doilea Război Mondial.

Aceasta a fost descoperită în cimitirul din localitatea Podul Doamnei, în timpul efectuării unor lucrări de curățare și degajare a vegetației uscate din cimitir. Muniția neexplodată a fost ridicată de către echipa pirotehnica a I.S.U. Giurgiu în vederea distrugerii ulterioare a acesteia.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.