Satisfacţia unei vieţi salvate

Luni, 18 Februarie 2019Călărași
Sursa Foto: ISU Călărași

Satisfactia unei vieti salvate | imaginea 1 Se întâmpla vineri seară, 08 februarie, a.c., în jurul orei 20.00, în municipiul de pe malul Borcei.

Pompierii militari din Călărași erau solicitați să intervină la un incendiu produs la o casă cu etaj din municipiu, situată de pe strada Grivița. Au ajuns rapid la fața locului, așa cum le este obiceiul când sună alarma. S-au deplasat cu două autospeciale, una de stingere și una SMURD. O cameră de la parterul imobilului, unde se produsese incendiul, cel mai probabil în urma unui scurtcircuit electric, era puternic inundată cu fum degajat în urma arderii mai multor materiale textile. Pompierii militari s-au apucat de treabă, iar vestea bună consta atunci, în primele momente, în faptul că nu existau vătămări de persoane și nici pagube materiale foarte însemnate.

Trei patrupede, în schimb, au trecut prin momente foarte grele. Trei căței au suferit intoxicări cu fum. Doi dintre aceștia și-au revenit mai repede, însă pentru al treilea, pompierii au făcut eforturi serioase pentru a-l salva. Un bichon, tare drăgălaș, de altfel, a avut nevoie de ajutor! Pentru Enzo, mascul de 4 ani, a fost nevoie de resuscitare, iar colegii mei pompieri nu au precupețit niciun moment pentru a-i salva viața. L-au găsit și au început masajul cardiac. I-au pus și masca de oxigen și nu după mult timp, minunea s-a întâmplat. Inima cățelului a început să bată din nou. Încet, încet ! Și apoi. din ce în ce mai repede! Trăiește ! Da! Despre asta este vorba! Despre satisfacția unei vieți salvate!

Imaginile de mai jos pot descrie ceea ce s-a întâmplat mai bine decât toate cuvintele, oricât de bine ar fi ele alese! Ei sunt pompierii! Te poți baza pe ei oricând! Poate ar fi trebuit să fie ales un nume și să se spună plutonierul ”X” a efectuat masajul cardiac și a salvat câțelul! Dar pompierii sunt o echipă și este și adevărat! O demonstrează intervențiile pe care le au zi de zi! Pompierii călărășeni au salvat viața lui Enzo!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.