Semnal de alarmă asupra arderilor necontrolate

Vineri, 22 Februarie 2019Buzău
Sursa Foto: ISU Buzău

Semnal de alarma asupra arderilor necontrolate | imaginea 1 Incendiile de vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș sunt foarte periculoase, în special în condiții de secetă și vânt, pentru că se pot propaga rapid în zone cultivate (vie, livezi etc.), în fonduri forestiere sau în zone locuite.

Prin acest mesaj nu dorim să atragem atenția asupra intervențiilor, ci să tragem un semnal de alarmă!

  • 16 februarie 2019 - 2 incendii de vegetație
  • 17 februarie 2019 - 10 incendii de vegetație
  • 18 februarie 2019 - 14 incendii de vegetație

Aceste arderi necontrolate pot avea efecte distructive asupra mediului, precum și consecințe grave asupra comunităților, prin pierderi de vieți omenești și importante pagube materiale. Arderea vegetaţiei uscate se poate face cu respectarea măsurilor p.s.i., numai după obţinerea acordului Agenţiei de Protecţia Mediului şi a permisului de lucru cu foc din partea autorităţilor locale.

În cursul zilei de luni, 18 februarie, a.c., în cadrul unei intervenții pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs pe raza municipiului Buzău, a fost identificată persoana care a incendiat în mod intenționat zona respectivă, fapt pentru care aceasta a fost sancționată în conformitate cu prevederile legale, cu amendă contravențională în valoare de 1000 lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.