24 ore, o tură de serviciu, o zi ca oricare alta la pompierii arădeni

Vineri, 29 Martie 2019Arad
Sursa Foto: ISU Arad

24 ore  o tura de serviciu  o zi ca oricare alta la pompierii aradeni | imaginea 1 Opt incendii, o misiune de asanare muniție și 22 de intervenții SMURD, sunt misiunile executate de subunitățile de intervenție ale ISU ARAD.

Toate cele șapte subunități de intervenție au executat misiuni în ultimele 24 ore. Dintre cele opt incendii, unul a fost la o casă, iar șapte la resturi vegetale sau vegetaţie uscată. În localitatea Berechiu, încercarea de a distruge resturile vegetale curățate prin incendiere a fost aproape de a avea consecințe grave. Favorizat de vânt, focul s-a extins la o căpiță de fân și doar intervenția pompierilor din Ineu şi a celor de la SVSU Apateu au salvat locuința.

La fel s-a intamplat și la Sebiș, la un punct de colectare deșeuri, focul nesupravegheat, favorizat de vântul puternic, s-a propagat la un container metalic, plin de hârtie și cartoane.

Cu riscul de a deveni "obositori", repetăm apelul către populație să renunțe la incendierea miriștilor și a vegetației uscate, iar incendierea resturilor vegetale să se facă doar in condiții meteorologice favorabile, focul să fie supravegheat, stins bine, persoana care supraveghează să aibă la îndemână mijloace de primă intervenție, grămezile de resturi menajare să nu fie foarte mari.

Echipa pirotehnică s-a deplasat în localitatea Vărșand, de unde a ridicat un proiectil exploziv cal. 120 mm, găsit în urma unor excavații pentru extragerea de nisip şi pietriș. Proiectilul a fost transportat la depozitul unității, urmând a fi distrus.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.