A scăpat cu bine!

Marți, 05 Martie 2019Gorj
Sursa Foto: ISU Gorj

A scapat cu bine | imaginea 1 Joi, 28 februarie, a.c., un bărbat în vârstă de 80 de ani a apelat numărul unic pentru apeluri de urgență 112 semnalând faptul că este rătăcit undeva în apropiere de municipiul Motru, satul Lupoaia. Imediat, echipaje ale Detașamentului de Pompieri Motru, Salvamont Gorj și Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj și-au început dificila misiune de localizare și căutare a bărbatului.

Datele cunoscute nu erau nici pe departe suficiente pentru că lipsa semnalului a făcut ca apelul să se întrerupă brusc, așa că operațiunea nu părea deloc ușoară, iar căderea nopții i-ar fi fost cu siguranță fatală omului nostru. La 80 de ani, nici vederea nu-l mai ajuta pe om ca în tinerețe și parcă nici raționamentul nu mai e același!

Experiența, profesionalismul și poate chiar puțin noroc au făcut ca bătrânul să fie găsit de echipajul de pompieri după aproximativ două ore și jumătate de căutări!

Cum a ajuns bietul om să se rătăcească rămâne un mister și pentru pompierii gorjeni, dar, din fericire, acum este bine. După ce a fost găsit, a fost examinat medical de către un echipajul SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Motru și a fost transportat la spitalul din Motru pentru investigații medicale suplimentare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.