Atenţie la arderile necontrolate!

Sâmbătă, 09 Martie 2019Buzău
Sursa Foto: ISU Buzău

Atentie la arderile necontrolate | imaginea 1 I.S.U. Buzău a fost solicitat, miercuri, 6 martie, a.c., să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, mărăciniș și lăstăriș produs pe raza comunei Racovițeni.

La faţa locului au fost concentrate 5 autospeciale cu peste 35 de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat, în sprijinul acestora acţionând şi 30 de voluntari din Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Racovițeni.

În momentul sosirii la locul intervenţiei, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 50 de hectare vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș, fiind deja afectate de flăcări alte 250 de hectare. Acțiunile de intervenție sunt îngreunate de vântul puternic, precum şi de cantitatea mare de materiale combustibile din zona de ardere care favorizează dezvoltarea rapidă şi propagarea incendiului. In zona a fost deplasată pentru conducerea și coordonarea intervenției Grupa Operativă a ISU Buzău.

Atentie la arderile necontrolate | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.