Cerb salvat dintr-un canal

Marți, 05 Martie 2019Caraș-Severin
Sursa Foto: ISU Caraș-Severin

Cerb salvat dintr un canal | imaginea 1 - Mă, băieți, mă! Eu NU mă urc pe chestia aia! Acesta a fost primul gând al unui cerb care nu a avut deloc încredere în abilitățile inginerești ale pompierilor militari.

Sâmbătă, 2 martie, a.c., în jurul orei 11:00, echipajul de pompieri din cadrul Punctului de Lucru Băile Herculane a sărit în ajutorul unui cerb. Animalul a căzut într-un canal din apropierea Uzinei de Apă din Băile Herculane, iar pereții drepți și pietroși ai canalului nu-i permiteau să iasă singur.

Salvatorii au improvizat o rampă din câteva scânduri, pe care au proptit-o de un podeț. Dar cerbul nu a fost deloc convins că invenția pompierilor va fi în măsură să-i susțină măreția. Totuși, după câteva ore de încurajare, și-a luat inima în dinți și a luat-o la goană peste rampă și drept spre pădure.

Nu am reușit să surprindem în imagini momentul eliberării, dar vă asigurăm că cerbul a scăpat teafăr și nevătămat din această aventură. Probabil că nici salvatorii, și nici animalul nu vor uita prea repede experiența trăită, dar sinceri să fim, onoarea acestei întâlniri este de partea pompierilor. Nu se întâmplă prea des să poți să acorzi ajutor unui animal sălbatic, simbol al pădurilor patriei.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.