Gândește-te la tine, gândește-te la oamenii din jurul tău și renunță la igienizarea terenurilor prin incendiere!

Marți, 19 Martie 2019Gorj
Sursa Foto: ISU Gorj

Gandeste te la tine  gandeste te la oamenii din jurul tau si renunta la igienizarea terenurilor prin incendiere | imaginea 1 Sâmbătă seara, 16 martie, a.c., pompierii gorjeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă în orașul Novaci!

La fața locului și-au început deplasarea 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul unității și o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență constituit la nivelul comunei Baia de Fier.

Primii sosiți la fața locului au fost pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Novaci care au găsit un adevărat iad. Două anexe gospodărești în care era depozitat foarte mult material lemnos și o casă ardeau generalizat cu flăcări de câțiva metri!

Băieții s-au aruncat în lupta cu flăcările, iar în scurt timp au ajuns și echipajele din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu. Cot la cot, salvatorii au reușit localizarea și lichidarea incendiului înainte ca acesta să cuprindă mai multe construcții aflate în apropiere! După ce a fost eliminat pericolul, s-a trecut la cercetarea cauzei probabile a incendiului.

De la ce să fi luat foc?

Aici apare problema! Din aproape în aproape, a ieșit la lumină și ce a generat incendiul. Spre seară cineva a dat foc unor resturi menajere și de vegetație. Chiar dacă a părut că focul s-a stins, mai târziu acesta s-a reaprins din cauza vântului și a ajuns până la una dintre anexe. A fost de ajuns! Vântul a fost un aliat al focului și în scurt timp toată agoniseala unor oameni ardea ca o torță. Din păcate, focul a fost văzut destul de târziu de un vecin care a sunat la 112. Din fericire, nu au fost victime!

Puterea exemplului!

Ne dorim ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun sau îi expun pe alții, să învețe din greșelile altora și să renunțe la igienizarea terenurilor prin incendiere. Doar ieri s-a intervenit pentru stingerea a 7 incendii de vegetație scăpate de sub control. De la începutul anului şi până în prezent, pompierii gorjeni au gestionat peste 120 de situații de urgență generate de incendiile de vegetație, iar sute de hectare au fost mistuite de flăcări!

Gândește-te la tine, gândește-te la oamenii din jurul tău și renunță la igienizarea terenurilor prin incendiere!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.