Persoană salvată de pompieri dintr-un apartament incendiat

Marți, 05 Martie 2019Bihor
Sursa Foto: ISU Bihor

Persoana salvata de pompieri dintr un apartament incendiat | imaginea 1 În dimineața zilei de vineri, 01 martie, a.c., la ora 07.36, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la un apartament situat la etajul 2 al unui bloc de locuințe de pe strada Aleea Moților din municipiul Beiuș, moment în care au fost alertate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Secției Beiuș, din care două de stingere și unul de paramedici, precum și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

Ajunși la adresa indicată de apelant, pompierii militari au evacuat, utilizând scara din dotare, proprietara, care se refugiase în balconul apartamentului, acționând concomitent pentru localizarea și lichidarea incendiului, atât din interiorul, cât și din exteriorul clădirii.

Pompierii militari paramedici au acordat femeii, în vârstă de 57 de ani, care prezenta arsuri la nivelul căilor respiratorii, primul ajutor calificat, predând-o ulterior echipajului de terapie intensivă mobilă, care a intubat-o, transportând-o la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

Echipajele de stingere au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea flăcărilor la celelalte camere și la apartamentele învecinate, salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, utilizarea focului deschis în spații închise, fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor. Au ars corpurile de mobilier din sufragerie, trei ferestre și trei uși.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.