Respect, plt. adj. Sebastian Ciucur, plt. maj. Faur Sergiu şi plt. maj. Coroban Florin!

Miercuri, 27 Martie 2019Arad
Sursa Foto: ISU Arad

Respect plt adj Sebastian Ciucur plt maj Faur Sergiu si plt maj Coroban Florin | imaginea 1 Duminică, 17 martie, a.c., a fost o zi grea pentru echipajul de prim-ajutor calificat al Gărzii de Intervenție nr. 2 Chișineu Criș din cadrul Detașamentului de Pompieri Ineu. O zi plină de intervenții dificile cu multe drumuri spre UPU Arad. Până la miezul nopții, paramedicii au făcut în acest ritm nebun câteva sute de kilometri. Era trecut de ora 24.00 când au fost solicitați să preia o pacientă gravidă de 37 de ani din localitatea Țipari. Misiunea părea ușoară: femeia trebuia transportată la maternitate.

Un flăcău a venit pe lume ajutat de pompierii militari paramedici

Echipajul s-a îndreptat urgent spre adresa indicată, au preluat pacienta și au pornit spre Arad. După aproximativ 500 de metri paramedicul care monitoriza pacienta, cu un calm desăvârșit le spune colegilor din față: "oprește că naște! Cheamă dispeceratul prin radio, solicită în sprijin ambulanță cu medic și coordonare de la medicul din dispecerat!"

"- Va veni o ambulanță de la Ineu în sprijin, până atunci, asistați nașterea!", li s-a comunicat din dispecerat.

Zis și făcut! Curajoși și dedicați, cei 3 pompierii militari au răspuns provocării pe care le-o lansase soarta. Astfel plt. adj. Sebastian Ciucur, plt. maj. Faur Sergiu şi plt. maj. Coroban Florin au respectat întocmai toate procedurile medicale și au reușit să aducă pe lume un băiat sănătos. Ulterior, mama și nou-născutul au fost predați, pe drum, către echipajul venit în sprijin de la SAJ Ineu.

În loc de epilog: meseria de pompier - o cursă continuă între moarte și viață

Băieții s-au întors la subunitate. De această dată satisfacția unei misiuni îndeplinite cu succes era dublată de emoția aducerii pe lume a unui copil. Sentimente contradictorii copleșeau sufletele celor 3 militari. În aceeași noapte, o femeie de 47 de ani intrată în stop cardio-respirator, își dăduse sufletul în mâinile lor. În ciuda eforturilor, femeia nu s-a mai întors la viață. Sunt momente care copleșesc un militar oricât de puternic ar fi. E o lupta, pe care o duci pentru a smulge un suflet din ghearele morții. Uneori, cu ajutorul Lui Dumnezeu viața merge mai departe, alteori... e capăt de drum. În sufletul unui pompier militar fiecare misiune de acest gen lasă urme. Ești atât de aproape de viață și atât de aproape de moarte.

În aceeași noapte, pompierii militari au întâlnit durerea morții dar și bucuria vieții. Copleșitor. Dar, pompierii militari sunt mereu, în misiunile lor, în cursă continuă între moarte și viață, între viață și moarte, între lacrimi de durere și lacrimi de fericire. O meserie grea care călește. Se spune că toți oamenii sunt creați egali. Unii dintre ei, devin POMPIERI.

Respect, băieți! Faceți cinste Armei! Dumnezeu să vă ocrotească și să vă fie aproape în toate misiunile voastre! Suntem mândri de voi! Audacia et devotio!

Respect plt adj Sebastian Ciucur plt maj Faur Sergiu si plt maj Coroban Florin | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.