Salvatorul zilei: Plutonier major Arhire Iulian!

Sâmbătă, 16 Martie 2019Tulcea
Sursa Foto: ISU Tulcea

Salvatorul zilei  Plutonier major Arhire Iulian | imaginea 1 În jurul orei 16:35, un apel la numărul unic de urgență 112 anunța că 2 fete s-au pierdut în zona pădurii Bididia. Apelul venea de la mama uneia dintre cele două fete de 15 ani.

După câteva momente a venit și al doilea apel, era una dintre cele două. Nu știau unde se află. Un echipaj de pompieri a răspuns apelului.

Dispecerul a păstrat legătura telefonică până au ajuns salvatorii la ea, în timp ce echipajul de pe autospecială înconjura dealul Bididia cu sirenele pornite pentru a încerca să repereze fetele. Cele două au fost, într-un târziu, văzute, erau pe marginea carierei, care în acel loc are aproximativ 100 de metri adâncime. Cea care sunase abia se mai ținea. Autospeciala de stingere a "zburat" pe drumul accidentat al carierei până în vârf.

Plutonier major Arhire Iulian a coborât în rapel, cu încă o cască și un brâu, și cu ajutorul colegilor a reușit să o scoată pe prima, cea care era în cel mai mare pericol. Apoi a urmat cea de a doua fată. Poziția ei era dificilă și nu putea să ajungă ușor la ea, mai ales pentru a o asigura. Vântul sufla cu putere, ceea ce a făcut și mai greoaie intervenția. După extragerea celei de a doua fete, a urmat și companionul lor, un cățel. Cele două au fost preluate de o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean.

Bravo, Iulian Arhire! Suntem mândri de tine!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.