21 de incendii stinse în weekend de pompierii mehedinţeni şi 22 de persoane asistate medical

Duminică, 07 Aprilie 2019Mehedinți
Sursa Foto: ISU Mehedinți

21 de incendii stinse in weekend de pompierii mehedinteni si 22 de persoane asistate medical | imaginea 1 Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în perioada 29-31 martie, a.c., pentru stingerea a 21 de incendii, trei dintre acestea izbucnite la case de locuit şi anexe gospodăreşti, unul la un autoturism şi 17 la vegetaţie uscată pe raza a 14 localităţi.

Incendiile izbucnite la două case de locuit şi o anexă gospodărească în localităţile Slaşoma, Dr. Tr. Severin şi Dedoviţa Nouă au produs pagube materiale însemnate, nefiind înregistrate victime. Cauzele producerii acestor incendii au fost atât scurtcircuitul electric determinat de conductori electric defecţi, neizolaţi corespunzător, cât şi efectul termic produs de un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Pentru prevenirea producerii unor astfel de evenimente negative, care vă pot pune în pericol viaţa, pompierii militari recomandă respectarea următoarelor reguli:

  • Nu utilizaţi aparate electrice, cabluri electrice, prize, întrerupătoare, dispozitive de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii;
  • Nu suprasolicitaţi reţeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor receptori;
  • Nu lăsaţi nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune;
  • NU folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat.

Tot în această perioadă, pompierii mehedinţeni au intervenit la trei accidente rutiere soldate cu victime, în localităţile Dr. Tr. Severin, Şimian şi Eşelniţa. Două dintre acestea au fost soldate cu câte două victime rănite uşor, cărora li s-a acordat primul-ajutor la faţa locului, persoanele refuzând transportul la spital. Cel de-al treilea accident rutier, în care un autoturism a căzut de pe pod în albia pârâului Eșelnița, a avut loc în localitatea Eșelnița, pe DN57.

În urma accidentului au rezultat două victime, conştiente, cu politraumatisme și escoriaţii la nivelul membrelor superioare și feței. Echipajele SMURD și SAJ au acordat primul-ajutor medical de urgență, după care au transportat victimele la Centrul de Primiri Urgenţe Orșova.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.