29 de misiuni în slujba cetățenilor

Marți, 30 Aprilie 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

29 de misiuni in slujba cetatenilor | imaginea 1 În ultimele 24 de ore, în intervalul sâmbătă-duminică, 27-28 aprilie, a.c., pompierii militari teleormăneni au executat 29 de misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale. Astfel, s-a acționat pentru stingerea a trei incendii și acordarea primului ajutor calificat pentru un număr de 26 de persoane.

În noaptea de Înviere, salvatorii teleormăneni au desfășurat misiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor, dar și de asigurare a intervenției operative în cazul producerii unor situații de urgență, la biserici și mănăstiri.

O casă a fost cuprinsă de foc. Cea mai grea intervenție a avut loc în dimineața zilei de duminică, 28 aprilie, a.c., la ora 04.39, când pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a solicitat ajutorul pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la o casă de locuit din comuna Beuca, sat Plopi.

La sosirea celor trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, focul se manifesta generalizat la acoperișul locuinței, pe o suprafață de cca. 100 mp, la o bucătărie și două camere, cu posibilitatea distrugerii întregului imobil și propagării la anexele gospodărești din apropiere.

Proprietarul, în încercarea sa de a stinge focul până la sosirea militarilor, a suferit arsuri ușoare la nivelul feței, motiv pentru care, după acordarea primului ajutor de către paramedicii SMURD, a fost transportat la Spitalul Municipal Roșiorii de Vede.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite, reușind să salveze bunuri estimate la 20000 de lei. Din păcate, locuința a fost avariată serios, fiind distruse mai multe elemente de mobilier, electrocasnice și de tâmplărie, valoarea pagubelor ridicându-se la suma de 40000 de lei. Din primele cercetări efectuate, cauza probabilă a acestui incendiu a fost un scurtcircuit produs la o instalație electrică defectă.

ISU Teleorman recomandă populației să respecte atât acasă, cât și la locul de muncă, normele generale de prevenire a situațiilor de urgență, pentru a se evita pierderile de vieți omenești și bunuri materiale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.