2 pensiuni, salvate dintr-un incendiu de vegetaţie

Marți, 30 Aprilie 2019Tulcea
Sursa Foto: ISU Tulcea

2 pensiuni  salvate dintr un incendiu de vegetatie | imaginea 1 În noaptea de joi spre vineri, 25-26 aprilie, a.c., în jurul orei 23:10, Detașamentul de Pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină în localitatea Băltenii de Jos, unde un incendiu de vegetație uscată amenința să se extindă și la 2 pensiuni.

Spre locul intervenției s-au deplasat 12 subofițeri cu 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 1 microbuz, 1 ambarcațiune tip RIB și 1 motopompă. Întrucât localitatea este pe malul opus al brațului Sfântu Gheorghe, pompierii au fost nevoiți să treacă Dunărea cu 1 barcă tip RIB.

Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 10 hectare de vegetație uscată și stuf, existând riscul să se propage și la 2 pensiuni, una din ele având acoperișul din stuf. Salvatorii au limitat propagarea incendiului, salvând cele 2 pensiuni.

Intervenția s-a încheiat la ora 02:00. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În jurul orei 00:40, pompierii din cadrul Secției Măcin au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la un grajd din zona localității Măcin. 10 subofițeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat la locul intervenției unde ardea vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 1 hectar, în apropiere neexistând niciun grajd.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.