5.100 de pompieri, la datorie de Înviere

Marți, 30 Aprilie 2019București-Ilfov
Sursa Foto: ISU București-Ilfov

5 100 de pompieri  la datorie de Inviere | imaginea 1 În Noaptea de Înviere, peste 5.100 de pompieri au asigurat misiunile de protecţie a populației.

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost înregistrate 1.302 intervenţii, pompierii militari fiind solicitaţi pentru stingerea a 96 de incendii, 1.070 cazuri SMURD (1062 pentru acordarea primului ajutor medical și 8 misiuni de descarcerare) şi 136 situații pentru înlăturarea efectelor de vreme rea și pentru protecția comunităților. La lăcașurile de cult nu s-au înregistrat incendii. Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență a crescut cu 25% față de perioada similară a anului trecut, în special pe fondul creșterii solicitărilor SMURD de prim-ajutor de urgență.

Pe timpul slujbelor de Înviere, 31 persoane au fost asistate medical la fața locului, iar 24 dintre acestea au fost transportate la unitățile spitalicești pentru investigații suplimentare. În noaptea de sâmbătă spre duminică, 27-28 aprilie, a.c., echipaje de pompieri și paramedici s-au aflat în proximitatea bisericilor și a mănăstirilor unde au fost organizate slujbe religioase cu public numeros.

Respectarea de către cetățeni a măsurilor de apărare împotriva incendiilor a făcut ca Sfânta Sărbătoare să se desfășoare fără evenimente care să le pună viața și bunurile în pericol.

Fenomene meteo

În urma precipitațiilor și vântului de intensitate semnificativă din cursul zilei de sâmbătă, 27 aprilie, au fost semnalate efecte negative în 4 județe - Alba, Hunedoara, Mureș și Timiș. Astfel, pompierii militari, împreună cu autoritățile publice locale, au acționat pentru degajarea a 35 copaci doborâți, 5 cabluri electrice și 7 elemente de construcție desprinse, fiind avariate 3 autoturisme și 7 acoperișuri de imobile. Totodată, a fost evacuată apa din 5 curți și subsoluri inundate. În dimineața zilei de duminică, 28 aprilie, nu mai erau solicitări de intervenții din cauza vremii nefavorabile.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.