8 incendii, o explozie, 12 persoane asistate medical şi 2 accidente rutiere în ultimele 24 de ore

Duminică, 07 Aprilie 2019Mehedinți
Sursa Foto: ISU Mehedinți

8 incendii  o explozie  12 persoane asistate medical si 2 accidente rutiere in ultimele 24 de ore | imaginea 1 Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în zilele de marţi şi miercuri, 2-3 martie, a.c., pentru stingerea a opt incendii, două dintre acestea izbucnite la gospodării cetăţeneşti, în localităţile Malovăţ şi Căzăneşti şi şase la vegetaţie uscată şi litieră, cuprinzând aproape 20 de ha de vegetaţie uscată.

Tot în această perioadă, pompierii mehedinţeni au intervenit pentru salvarea victimelor ca urmare a producerii a două accidente rutiere, pentru îndepărtarea efectelor produse de o explozie urmată de un incendiu într-un apartament, dar şi pentru scoaterea unei persoane decedate dintr-o fântână, în comuna Pădina. Paramedicii SMURD au intervenit şi pentru acordarea îngrijirilor medicale şi transportarea la spital a 12 persoane cu afecţiuni medicale.

Unul dintre incendiile izbucnite la gospodăriile cetăţeneşti a cuprins un depozit de furaje în localitatea Suharu, comuna Căzănești, ca urmare a jocului copiilor cu focul. Cel de-al doilea incendiu produs la acoperişul unei case, ca urmare a jarului sau scânteilor provenite de la coșul de fum deteriorat, a fost soldat cu o persoană decedată. În interiorul locuinței pompierii au găsit trupul carbonizat al unei persoane.

Pompierii din cadrul Detaşamentului Dr. Tr. Severin au acţionat pentru salvarea victimelor ca urmare a producerii a două accidente rutiere, unul dintre acestea soldat cu o persoană inconştientă, cu politraumatisme, în timp ce la celălalt accident, cele două victime au refuzat transportul la spital. Aflaţi în zonă în momentul producerii accidentului, doi pompieri din cadrul Detaşamentului Dr. Tr. Severin (plt. maj. Ionescu Emanuel şi plt. Gheorghiţă Nicolae) au demonstrat, încă o dată, implicarea, devotamentul şi spiritul de echipă de care dau dovadă pompierii ori de câte ori au ocazia. Până la sosirea colegilor lor, cei doi pompieri, aflaţi în timpul liber, au acţionat pentru acordarea primului-ajutor femeii lovite de autoturism şi au sprijinit intervenţia paramedicilor SMURD la sosirea acestora.

În dimineaţa zilei de miercuri, 3 martie, a.c., la ora 06.47, pompierii din cadrul Detaşamentului Dr. Tr. Severin au intervenit pe str. 6 Martie, din municipiul Dr. Tr. Severin, acolo unde a fost anunţată o explozie produsă într-un apartament. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, explozia urmată de un incendiu fiind soldată numai cu pagube materiale. Cauza probabilă ce a determinat producerea evenimentului a fost scurtcircuitul electric produs la un boiler, care a aprins izolația conductorilor electrici și a produs o explozie a gazelor acumulate în apartament și în casa scării, butelia de aragaz fiind uitată deschisă pe timpul nopții.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.