De aproape 4 milioane de euro, sistemul RO-ALERT transmite alerte post-cutremur și post-tornadă!!?? Facebook funcționează mai rapid, GRATIS!
Un autocar cu 40 de persoane la bord s-a răsturnat, marţi, 30 aprilie a.c., seara, din cauza tornadei care a lovit judeţul Călăraşi. În urma accidentului petrecut în zona localităţii Constantin Brâncoveanu, şapte persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă. Furtuna a făcut ravagii și la Ialomița unde a răsturnat un TIR.
RO-ALERT după tornada de la Timișoara
După tornada din septembrie 2017 de la Timișoara, secretarul de stat Raed Arafat și alte capete luminate au inventat mult mediatizatul sistem RO-ALERT. În declarațiile de după nefericitul eveniment de la Călărași însă nimeni nu a pomenit de RO-ALERT. Un proiect “gras” care, la 2 ani de la tornada de la Timișoara, se regăsește se pare doar în facturi și în exerciții de imagine.
Conform site-ului RO-ALERT, sistemul este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.
3,7 milioane de euro pentru a avertiza românii de fenomene meteo extreme, dar nu de tornade????
A anunțat RO-ALERT fenomenul meteo de la Călărași? După cum singur a precizat pentru presă distinsul secretar de stat, Raed Arafat, NU. Cică o tornadă nu poate fi prevăzută. Și când ați scos din vistieria Statului aproape 4 milioane de euro, motivând necesitatea RO-ALERT, după tornada de la Timișoara, nu știați?
RO-ALERT a costat 3,7 milioane de euro. Tornada de la Călărași a “scăpat”. De altfel, nici cutremurul de la Buzău din toamna anului trecut nu a fost anunțat prin “salvatorul” RO-ALERT. La vremea aceea reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), căutând a spăla imaginea șefului lor doctor, și dând peste bot românilor care comentau de zor pe rețelele de socializare, au ținut să precizeze că acest sistem nu e menit să dea alerte anterior seismului, ci după.
De această dată, însuși doctorul Arafat anunță că tornadele nu pot fi prevăzute. Carevasăzică RO-ALERT, sistemul minune de alertare ÎN CAZ DE FENOMENE METEO EXTREME dă doar alerte post-tornadă, post-cutremur etc. De două ori a eșuat deja acest sistem, sau, mă rog, s-a dovedit a fi inutil. Excelează însă în SMS-uri test menite să ridice imaginea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență care are astfel motiv să apară pe sticlă vorbind de eficiența posibilă a acestui sistem. Când se întâmplă câte o grozăvie, ca cea de azi, aflăm că rolul RO-ALERT e altul și că de fapt nu prea poate alerta românii înaintea unor pericole iminente. Și atunci? Pentru ce aproape 4 milioane de euro?
Proiect de alertare a populației sau exercițiu de imagine?
Bătaie de joc pe banii contribuabililor. Asta se întâmplă când guvernanți habarniști pun botul la sunetul de sirenă a doctorului șef peste pompieri și cred că le pică și lor măcar o fărâmă de imagine, chipurile că au făcut ceva pentru țară. Ghinion, cad doar de fraieri. În altă ordine de idei, de pe rețeaua de socializare Facebook s-a aflat rapid de tornadă. În toată țara. Poate puneți de o colaborare cu IT-iștii lui Mark. În mod cert Facebook e mai eficient decât RO-ALERT și e GRATIS.
RO-ALERT se poate așeza cu succes lângă alte proiecte mărețe plătite de IGSU din banii publici. Ca de exemplu SMISU. Sic!
Una peste alta, umblă vorba prin târg că subordonatul nemijlocit al doctorului Raed Arafat, adică șeful pompierilor români, se află din nou într-o binemeritată vacanță de 1 mai, continuând astfel seria absențelor memorabile în situații de urgență grave, de la cârma pompierilor.
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.