Două misiuni pirotehnice în 3 zile

Vineri, 26 Aprilie 2019Arad
Sursa Foto: ISU Arad

Doua misiuni pirotehnice in 3 zile | imaginea 1 Echipa pirotehnică a ISU Arad a avut un weekend plin... de muniție.

Vineri seară, 19 aprilie, a.c., s-a deplasat în localitatea Măgulicea pentru a ridica un proiectil perforant exploziv, găsit in urma unor lucrări agricole de către o persoana din sat. Proiectilul de 82 mm, provenind cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial, în stare bună, a fost ridicat și transportat la depozitul unității.

Duminică, 21 aprilie, a.c., în pădurea de la Ceala, un tânăr cu un detector de metale a descoperit mai multe cartușe de infanterie și a anunțat, prin intermediul serviciului 112, dispeceratul unității. Echipa pirotehnică deplasată la fața locului a asanat terenul în zona respectivă și, în total, au fost descoperite 30 cartușe infanterie, cal.7,62, produse un anul 1933. Și acestea au fost ridicate și transportate la depozit în vederea distrugerii.

Mulțumim populației că răspunde pozitiv apelurilor pompierilor militari și anunță autorităţile în momentul în care descoperă muniție sau elemente de muniție, evitând astfel producerea unor evenimente ce pot avea consecințe tragice.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.