Intervenţie a echipei pirotehnice a ISU Neamţ

Vineri, 26 Aprilie 2019Neamț
Sursa Foto: ISU Neamț

Interventie a echipei pirotehnice a ISU Neamt | imaginea 1 Duminică, 21 aprilie, a.c., la ora 08:00, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112, despre faptul că în localitatea Brusturi, comuna Brusturi, a fost descoperit un element de muniție neexplodată.

La locul evenimentului s-a deplasat echipa pirotehnică a unității cu o autospecială pirotehnică care a descoperit o lovitură de aruncător cal. 82 mm. Lovitura de aruncător provine din Al Doilea Război Mondial şi a fost descoperită pe timpul efectuării unor lucrări agricole de sezon.

Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 200 m2 şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

Din cauza faptului că muniția prezenta pericol la transport, echipa pirotehnică a procedat la distrugerea acesteia în zona în care a fost descoperită.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.