Intervenţiile pompierilor vasluieni în perioada 05 – 08 aprilie 2019

Luni, 15 Aprilie 2019Vaslui
Sursa Foto: ISU Vaslui

Interventiile pompierilor vasluieni in perioada 05  08 aprilie 2019 | imaginea 1 În perioada 05-08 aprilie, a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au desfăşurat 53 misiuni, astfel:

 • 35 misiuni ale echipajelor S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale;
 • două misiuni pentru asistenţa persoanei;
 • 11 intervenţii pentru stingerea incendiilor;
 • o misiune pentru degajare persoană dintr-un arbore;
 • două misiuni de asanare;
 • o misiune pentru asigurare măsuri p.s.i. la un eveniment public,
 • o alertă falsă.

Vineri, 05 aprilie:

 • începând cu ora 07.29, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul Vaslui a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu la o locuinţă proprietate individuală în suburbia Bahnari. Au ars 120 mp acoperiş din tablă pe astereală din lemn. Au fost distruse bunuri în valoare de aproximativ 10.000 lei, fiind salvate bunuri în valoare de circa 25.000 lei. Cauza probabilă a producerii incendiulului a fost un coş de fum insuficient protejat.
 • începând cu ora 11.19, două echipaje de pompieri de la Detaşamentul Vaslui au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu la o locuinţă proprietate individuală în localitatea Buda, comuna Oşeşti. Au ars un grajd, 22 mp acoperiş din azbociment pe astereală din lemn şi s-au degradat 42 mp acoperiş din azbociment. Cauza probabilă a producerii incendiulului a fost folosirea focului deschis în spaţii deschise.
 • începând cu ora 13.30, un echipaj de pompieri de la Secţia Huşi a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe un teren proprietate publică aflat în municipiul Huşi, pe strada Viilor. Au ars aproximativ 0,3 ha vegetaţie uscată. Cauza probabilă a producerii incendiulului a fost folosirea focului deschis în spaţii deschise.
 • începând cu ora 17.21, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul Vaslui a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu la o locuinţă proprietate individuală în satul Doagele, comuna Dragomireşti. Incendiul se manifesta la acoperiş şi exista pericolul să se extindă la întreaga locuinţă. Au ars 20 mp acoperiş din tablă pe astereală din lemn, 10 ml dintr-un gard de lemn, diverse alte materiale textile. Au fost distruse bunuri în valoare de aproximativ 5.000 lei, fiind salvate bunuri în valoare de circa 6.500 lei. Cauza probabilă a producerii incendiulului a fost fumatul în locuri nepermise.
 • începând cu ora 23.45, un echipaj de pompieri de la Garda II Negreşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu la o locuinţă proprietate individuală în suburbia Parpaniţa. Au ars 10 mp acoperiş din azbociment pe astereală din lemn, 3 mp planşeu din lemn şi un pat. Incendiul se manifesta în pod şi în interiorul unei camere. Au fost distruse bunuri în valoare de aproximativ 1.500 lei, fiind salvate bunuri în valoare de circa 20.000 lei. Cauza probabilă a producerii incendiulului a fost un coş de fum neprotejat termic.

Sâmbătă, 06 aprilie:

 • începând cu ora 08.24, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul Vaslui a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu la o locuinţă proprietate individuală în localitatea Puşcaşi. La sosirea pompierilor incendiul se manifesta într-un dormitor şi exista pericolul să se extindă la întreaga locuinţă. Au ars un pat, o masă, două scaune, două geamuri, diverse alte materiale textile. Au fost distruse bunuri în valoare de aproximativ 1.000 lei, fiind salvate bunuri în valoare de circa 30.000 lei. Cauza probabilă a producerii incendiulului este în curs de stabilire.
 • începând cu ora 09.03, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Podul Înalt” al judeţului Vaslui, s-a deplasat în localitatea Vaslui pentru a asana terenul şi a ridica un proiectil de aruncător, calibru 100 mm, în stare de funcţionare din cel de-al Doilea Război Mondial, de pe un teren proprietate publică.
 • începând cu ora 10.30, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Podul Înalt” al judeţului Vaslui, s-a deplasat în localitatea Pădureni, comuna Ivăneşti, pentru a asana terenul şi a ridica un proiectil de aruncător, calibru 100 mm, în stare de funcţionare din cel de-al Doilea Război Mondial, de pe un teren proprietate publicăVaslui pentru a asana terenul şi a ridica 147 de cartuşe de infanterie, precum şi 7 tunuri de cartuş, în stare de funcţionare din cel de-al Doilea Război Mondial, de pe un teren proprietate publică.
 • începând cu ora 13.58, un echipaj de pompieri de la Secţia Huşi a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe un teren viran, proprietate publică, aflat în municipiul Huşi, pe strada Crucii. Au ars aproximativ 0,5 ha vegetaţie uscată. Cauza probabilă a producerii incendiulului a fost folosirea focului deschis în spaţii deschise.
 • începând cu ora 14.36, un echipaj de pompieri de la Secţia Huşi a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe un teren proprietate privată, aflat în municipiul Huşi, pe strada Eternităţii. Au ars aproximativ 0,5 ha vegetaţie uscată. Cauza probabilă a producerii incendiulului a fost folosirea focului deschis în spaţii deschise.
 • începând cu ora 16.20, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul Bârlad a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru degajarea unei persoane dintr-un copac aflat într-un parc. Un minor, în vârstă de 12 ani era urcat într-un copac la o înălţime de 7 metri, fără posibilitatea de se coborî.
 • începând cu ora 16.35, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul Bârlad a intervenit pentru asistenţa unei persoane supraponderale, aflate într-un apartament, pe str. Republicii. Persoana a fost transportată de către echipajul S.A.J. Vaslui, substaţia Bârlad, la spital Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.
 • începând cu ora 20.41, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul Vaslui a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu la o locuinţă proprietate individuală în localitatea Dobrosloveşti, comuna Zăpodeni. La sosirea pompierilor incendiul se manifesta într-o anexă şi în podul casei, existând pericolul să se extindă la întreaga locuinţă. Au ars 15 mp acoperiş din tablă pe astereală din lemn, 20 ml de scândură şi aproximativ 100 kg lemn de foc. Au fost distruse bunuri în valoare de aproximativ 2.000 lei, fiind salvate bunuri în valoare de circa 30.000 lei. Cauza probabilă a producerii incendiulului a fost un coş de fum neprotejat termic.

Duminică, 07 aprilie:

 • începând cu ora 10.26, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul Vaslui a participat cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, la asigurarea măsurilor P.S.I. la manifestările organizate în Piaţa Civică din municipiul Vaslui cu ocazia Zilei Internaţionale a Rromilor.
 • începând cu ora 18.03, un echipaj de pompieri de la Secţia Huşi a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe un teren proprietate privată aflat în municipiul Huşi. Au ars aproximativ 0,2 ha vegetaţie uscată şi plantaţie viticolă. Cauza probabilă a producerii incendiulului a fost folosirea focului deschis în spaţii deschise.
 • începând cu ora 20.56, un echipaj de pompieri de la Garda II Negreşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe un teren proprietate publică aflat în extravilanul localităţii Căzăneşti, suburbie a oraşului Negreşti. Cauza probabilă a producerii incendiulului a fost folosirea focului deschis în spaţii deschise.

Luni, 08 aprilie:

 • începând cu ora 03.08, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul Vaslui a intervenit pentru asistenţa unei persoane supraponderale, aflate într-un apartament, la etajul VII. Persoana a fost transportată de către echipajul S.A.J. Vaslui la spital Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.