Noapte de foc pentru pompierii covăsneni

Duminică, 07 Aprilie 2019Covasna
Sursa Foto: ISU Covasna

Noapte de foc pentru pompierii covasneni | imaginea 1 Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost anunţat, cu câteva minute înainte de miezul nopţii de marţi spre miercuri, 2 aprilie, a.c., despre faptul că un incendiu de păşune şi litieră s-a produs în zona localităţii Araci.

La localizarea şi stingerea incendiului au participat peste 20 de pompieri militari şi voluntari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe, Pichetului de Pompieri Bod şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcele, cu trei autospeciale şi o şenilată 8x8 utilizată pentru transportul apei în zonele greu accesibile.

Eforturile de lichidare a incendiului au dus la salvarea pădurii şi au durat peste cinci ore din cauza vântului puternic şi a focarelor izolate, pompierii fiind nevoiţi să intervină cu pompele manuale de stingere.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars circa 10 ha de păşune şi 2 ha de litieră.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.