25 de persoane au fost evacuate din calea apelor

Duminică, 26 Mai 2019Bistrita Nasaud
Sursa Foto: ISU Bistrita Nasaud

25 de persoane au fost evacuate din calea apelor | imaginea 1 Până marţi, 21 mai, a.c., 25 de persoane au fost evacuate din calea apelor (21 persoane din localitatea Budacu de Jos și patru persoane, dintre care doi copii, din cartier Viișoara, municipiul Bistrița).

În ultimele ore, la numărul unic de urgență 112 au fost înregistrate peste 100 apeluri prin care se solicita intervenția echipajelor specializate cu motopompe. Toate apelurile au fost luate în evidență și se intervine pentru sprijinirea populației afectate. Toate echipajele existente cu motopompe sunt în teren și gestionează misiunile incredinţate. Prioritate o au misiunile de evacuare/salvare a persoanelor si animalelor, degajarea cailor de acces (drumuri naționale, județene și comunale) pentru asigurarea misiunilor de urgență (cazuri medicale).

În consecință, toate apelurile si solicitările sunt tratate cu maximă responsabilitate de către echipajele de pompieri militari, voluntari, personalul de la SGA BN ţi comitetele locale pentru situații de urgență. Acestea nu vor fi retrase din teren până la soluționarea tuturor solicitărilor, în funcție de prioritățile menționate mai sus.

Misiunile sunt coordonate din teren şi/sau din punctul de comandă al CJCCI BN (organizat la sediul ISU BN) de către prefectul județului Bistrița Năsăud, Ovidiu Victor Frenţ, şi comanda ISU Bistrița Năsăud.

Forțe și mijloace în teren:

  • Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud - Prefect
  • ISU Bistrița - Năsăud

Efective: 8 ofițeri, 62 subofițeri.

25 de persoane au fost evacuate din calea apelor | imaginea 2

Mijloace:

  • 2 motopompe de mare capacitate
  • 3 motopompe remorcabile
  • 8 motopompe transportabile

SGA

Forţe: 16 specialiști

Mijloace:

  • 1 buldoexcavator
  • 2 motopompe

Comitetele locale pentru situații de urgență din zonele afectate cu toate mijloacele tehnice disponibile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.