Bilanţ după minivacanţa de Paşte şi 1 Mai

Vineri, 03 Mai 2019Gorj
Sursa Foto: ISU Gorj

Bilant dupa minivacanta de Paste si 1 Mai | imaginea 1 A trecut Paştele, a trecut 1 Mai, haideţi să facem un bilanţ şi să alegem perioada 26 aprilie – 1 mai:

  • 89 de intervenţii pentru acordarea primului ajutor calificat;
  • 3 accidente rutiere;
  • 4 incendii;
  • 5 misiuni pentru asigurarea de măsuri de protecţie specifice.

Să detaliem puţin accidentele rutiere:

Dacă pentru mulţi dintre noi perioada pe care am ales s-o analizăm a însemnat sărbătoare, a însemnat câteva zile libere pe care le-am petrecut alături de cei dragi, au fost persoane pe care necazul nu le-a ocolit şi care au fost lovite de ghinion.

Trei accidente rutiere în urma cărora au rezultat 7 victime!

Primul accident rutier s-a produs în data de sâmbătă, 27 aprilie, a.c., pe raza localităţii Teleşti. În urma impactului a două autovehicule, 3 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Din fericire, cele 3 persoane erau în stare de conştienţă şi, cu toate că impactul a fost foarte puternic, nimeni nu a rămas încarcerat.

Cel de-al doilea accident rutier grav s-a produs în data de marţi, 30 aprilie, a.c., pe raza localităţii Runcu. Două autovehicule implicate, iar în urma impactului, unul dintre autovehicule s-a răsturnat în afara părţii carosabile, iar celălalt a ricoşat într-un stâlp care s-a rupt şi s-a prăbuşit peste autovehicul. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la spital. Din fericire, se vor face bine, dar rămân în urmă sperietura şi pagubele materiale însemnate.

Tot sâmbătă, 30 aprilie, a.c., s-a produs și cel de-al treilea accident rutier, de această dată pe raza orașului Turceni. Un autoturism a părăsit partea carosabilă, a lovit parapetul metalic și a rămas suspendat pe o conductă de termoficare. Și în acest caz, două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind ulterior transportate la spital.

Am făcut un bilanț și am scos în evidență numeroasele misiuni pe care le-am îndeplinit în această perioadă. Chiar dacă am vorbit despre oameni care au avut nevoie de ajutor și pentru care sărbătorile de Paște nu au fost o sărbătoare așa cum ar fi trebuit, chiar dacă am vorbit despre pagube materiale, trebuie să privim partea bună: aceea că nimeni nu și-a pierdut viața. Când vorbim despre viețile oamenilor, pagubele materiale nu au nicio valoare. Trebuie însă să tragem niște concluzii și să devenim mai conștienți, să devenim mai responsabili și mai precauți!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.