Incendiu devastator la un depozit din Afumaţi

Sâmbătă, 11 Mai 2019București-Ilfov
Sursa Foto: ISU București-Ilfov

Incendiu devastator la un depozit din Afumati | imaginea 1 Luni, 6 mai, a.c., a avut loc un incendiu la un depozit în localitatea Afumați, cu ardere care se manifesta violent, cu degajări foarte mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 3000 mp.

Peste 100 de pompieri au intervenit, în acele momente, pentru stingerea incendiului produs la periferia Capitalei, pe șoseaua București-Urziceni! Au acţionat cu 28 de autospeciale de stingere, patru autoscări, două autospeciale pentru descarcerare și trei ambulanțe SMURD. Au fost asistate medical patru persoane, care prezentau atac de panică.

Pentru protecția populației aflate în apropierea zonei de manifestare, dispeceratul ISU București-Ilfov a transmis un mesaj de avertizare, atât prin intermediul sistemului RO-ALERT, cât și pe panourile electronice stradale. Pompierii militari au recomandat populației să se îndepărteze din zona incendiului și să închidă ferestrele pentru ca fumul să nu pătrundă în locuințe.

În depozit se găseau mase plastice, recipiente sub presiune, vopseluri. S-a acţionat preponderent de la înălţime, cu autoscările, flăcările fiind mari, iar radiaţia termică afectând spaţiile de depozitare învecinate.

Într-un final, incendiul a fost localizat, iar micile focare din interior au fost stinse. Trei persoane au fost transportate la spital.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.