Intervenţii în sprijinul populației din zonele afectate de vremea rea

Sâmbătă, 11 Mai 2019Bacău
Sursa Foto: ISU Bacău, Neamț și Suceava

Interventii in sprijinul populatiei din zonele afectate de vremea rea | imaginea 1 Începând cu luni după-amiaza, 6 mai, și până în dimineața zilei de miercuri, 8 mai, a.c., în contextul fenomenelor de vreme rea care s-au manifestat în majoritatea județelor țării, pompierii au intervenit 24h/24h în sprijinul populației și autorităților din zonele afectate.

Efecte au fost înregistrate în 11 județe (AG, BC, BN, CL, IS, MM, MS, NT, PH, SV și VS), iar misiunile salvatorilor au vizat evacuarea apei din 38 subsoluri și 262 gospodării ale cetățenilor, fiind afectate 45 locuințe. Acțiunile din teren ale pompierilor a făcut ca aceste evenimente să nu se soldeze cu victime în rândul cetățenilor, în acest sens fiind evacuate preventiv 9 persoane din zonele unde exista risc iminent de producere a inundațiilor.

În urma fenomenelor hidrometeorologice manifestate în ultimele 24 de ore, pârâul ce traversează localitatea Mâgla, din comuna Negri, a ieșit din matcă, inundând aproximativ 50 de gospodării. Peste 100 de pompieri băcăuani, cu 20 de mijloace de intervenție, au acționat în cursul zilei de marţi, 7 mai, a.c., cu motopompe pentru evacuarea apei din două curți, și vor acționa în continuare, pentru înlăturarea efectelor negative ce au afectat populația.

Pompierii militari rămân la datorie, iar în funcție de evoluția situației din teren, vor interveni cu promptitudine în sprijinul populației, atât pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteo nefavorabile, cât și pentru gestionarea situațiilor de urgență care nu fac obiectul atenționărilor hidrometeorologice.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.