Intervenții la inundații

Miercuri, 29 Mai 2019Satu Mare
Sursa Foto: ISU Satu Mare

Interventii la inundatii | imaginea 1 În urma precipitațiilor abundente, înregistrate în seara zilei de vineri, 24 mai, a.c., în zona localității Rătești, 12 curți au fost inundate, apa intrând parțial în 5 locuințe, iar Drumul European 81 a fost parțial inundat.

Pentru evacuarea apei și restabilirea stării de normalitate, la fața locului au acţionat două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare și voluntari din cadrul SVSU Beltiug cu patru motopompe. Din fericire, nu s-au impus măsuri de evacuare a populației sau a animalelor.

RECOMANDĂRI:

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Îndemnăm populația din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.