Intervenţii salvatoare în urma inundaţiilor

Sâmbătă, 18 Mai 2019Bistrita-Nasaud
Sursa Foto: ISU Bistrita-Nasaud

Interventii salvatoare in urma inundatiilor | imaginea 1 "S-a umflat pârâul și am mers după ei, au rămas blocați în case. Nu am fost singur, i-am avut aproape pe colegii mei, Daniel și Ioan.

Am stat tot timpul la telefon cu stâlpul familiei, am ajuns în localitatea Dumitra și am mers din casă în casă până i-am găsit… Ne aștepta întreaga familie, bunica, mama, tata și copilul lor de numai câteva luni. Îmi venea să plâng când am văzut copilul. Și eu sunt proaspăt tătic și nu aș vrea ca fetița mea să treacă prin așa ceva. Am încercat să-i consolăm, i-am luat în brațe și i-am evacuat repede. Din fericire, niciunul dintre ei nu a pățit nimic. Au fost multe intervenții, am acționat peste tot unde am fost chemați." – Mitrofan Claudiu Andrei

Am stat de vorbă cu Mitrofan Claudiu Andrei, unul dintre cei peste 2600 de salvatori care au acționat în ultimele 24 de ore pentru înlăturarea efectelor inundațiilor din județele afectate de vremea rea. Este pompier în cadrul ISU Bistrița-Năsăud de 12 ani, are un puternic accent ardelenesc și o modestie rar întâlnită. Mulțumim, Claudiu! Mulțumim, Daniel Andres şi Fetinca Ioan, colegii care au făcut echipă cu Claudiu pentru salvarea persoanelor!

Felicitări tuturor celor care au depus mari eforturi, atât pentru salvarea persoanelor din zonele afectate de inundații, cât și pentru evacuarea apei din gospodăriile oamenilor!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.