Pompierii sălăjeni, solicitaţi să intervină la mai multe locuinţe şi gospodării inundate

Duminică, 26 Mai 2019Salaj
Sursa Foto: ISU Salaj

Pompierii salajeni  solicitati sa intervina la mai multe locuinte si gospodarii inundate | imaginea 1 Din cauza fenomenelor meteorologice periculoase (care au constat în ploi abundente, vânt şi descărcări electrice), pompierii sălăjeni au fost solicitaţi, marţi dimineaţa, 21 mai, a c., să intervină la mai multe locuinţe şi gospodării inundate.

Echipajele existente cu motopompe au intervenit în teren și au gestionat misiunile încredinţate în mai multe zone din municipiul Zalău (pe străzile Corneliu Coposu, Bujorilor, Republicii, RAR Sălaj, Romană, Vânătorilor), oraşul Şimleu Silvaniei (strada Ghioceilor) localităţile Românaşi (anexe gospodăreşti), Jibou (o gospodărie de pe strada Stejarilor) şi Hida (un subsol inundat). Echipaje monitorizează în continuare Valea Zalăului (în localităţile Borla, Sărmăşag) şi localitatea Crasna. În aceeaşi dimineaţă, datorită scurgerilor de pe versanţi, curtea Şcolii cu clasele I-IV din Gârceiu a fost inundată, iar cursurile s-au suspendat.

În localitatea Sărmăşag, alături de pompieri militari, au acţionat pentru decolmatarea Văii Zalăului în zona podului CFR, SVSU Sărmăşag şi personalul de la SGA SJ.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" recomandă cetăţenilor să îşi cureţe şanţurile, rigolele şi podeţele de pe lângă locuinţe pentru a permite unui flux mai mare de apă să se scurgă, pentru evitarea producerii unor inundaţii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.