Au salvat casa de locuit

Marți, 25 Iunie 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

Au salvat casa de locuit | imaginea 1 Vineri după-amiază, 21 iunie, a.c., în jurul orei 15.25, pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede au fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de manifestarea unui incendiu într-o gospodărie de pe strada Dobrogeanu Gherea, din oraș.

Echipajele de intervenție, sosite la fața locului cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, au constatat faptul că focul se manifesta generalizat la o anexă gospodărească unde era amenajată o bucătărie de vară, pe o suprafață de aproximativ 70 mp, cu posibilitatea propagării incendiului la casa de locuit aflată în imediata apropiere.

De asemenea, pe timpul efectuării recunoașterii, pompierii roșioreni au observat în anexa cuprinsă de flăcări două butelii care puteau constitui un pericol pentru salvatori în cazul producerii unei explozii, motiv pentru care aceștia le-au evacuat de îndată într-o zonă de siguranță, în afara clădirii.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite după aproape o oră și jumătate, reușindu-se salvarea de bunuri materiale apreciate la peste 100000 de lei. Valoarea pagubelor, reprezentând o bucătărie de vară pe o suprafață de cca. 70 mp, acoperișul, mobilierul și aparatura electrocasnică din interiorul acesteia, a fost estimată la suma de 15000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit faptul că evenimentul s-a produs din cauza unei defecțiuni la aparatul de gătit, care prezenta scăpări de gaze. Din fericire, la acest eveniment nu s-au înregistrat victime, nefiind nevoie de intervenția paramedicilor SMURD.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.