Bilanțul intervențiilor pompierilor militari din judeţul Botoşani

Duminică, 09 Iunie 2019Botosani
Sursa Foto: ISU Botosani

Bilantul interventiilor pompierilor militari din judetul Botosani | imaginea 1 În urma ploilor abundente din dupa-amiaza zilei de marți, 4 iunie, a.c., au fost afectate opt unități administrativ-teritoriale, respectiv Cotuşca, Dăngeni, Hlipiceni, Manoleasa, Todireni, Răuşeni, Cristineşti şi Pomarla.

Pompierii militari şi voluntari au intervenit pentru a scoate apa şi mâlul din 11 case: șase din Todireni, patru din Cerneşti şi una din Crasnaleuca (comuna Cotuşca). Totodată, s-a intervenit pentru evacuarea apei şi a mâlului din 23 de curți, astfel: două din localitatea Crasnaleuca (comuna Cotuşca), patru din Iacobeni (comuna Dăngeni), patru din Hlipiceni, una din Zahoreni (comuna Manoleasa), șase din comuna Răuşeni şi şase din comuna Todireni.

Trei porţiuni de drumuri județene, DJ 297, DJ 282 H şi DJ 297, au fost acoperite de aluviuni. Trei persoane în vârstă din Todireni au fost evacuate preventiv din locuințe pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate. Acestea s-au întors acasă imediat după încetarea ploii. De asemenea, două persoane care se aflau într-un autoturism care nu a mai putut înainta pe DJ 297 (pe raza localității Cerneţi) au fost evacuate de pompieri. Urmează ca autorităţile locale să evalueze pagubele.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.