Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase, permanent monitorizată prin Grupa Operativă

Luni, 10 Iunie 2019Timis
Sursa Foto: ISU Timis

Evolutia fenomenelor meteorologice periculoase  permanent monitorizata prin Grupa Operativa | imaginea 1 În contextul fenomenelor meteo periculoase și a avertizărilor hidrologice Cod Portocaliu, respectiv Cod Roșu în bazinul hidrografic Bega, potrivit cărora s-au înregistrat creșteri importante de debite și niveluri ca urmare a propagării viiturilor formate anterior in amonte, la sediul primăriei Balinț a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență condusă de Prefectul Județului Timiș.

Joi, 6 iunie, a.c., începând cu ora 18:00, la sediile primăriilor de pe cursurile râului Bega, aflate sub Cod Roșu, au fost activate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și s-a instituit permanența la sediile primăriilor (Făget, Dumbrava, Mănăștiur, Bethausen, Balinț, Belinț). La ora 17:55, prin sistemul RoAlert a fost trimis un mesaj de avertizare în zona aflată sub Cod Roșu.

Pompierii timișeni au intervenit în localitatea Babșa, unde în urma precipitațiilor au fost inundate o gospodărie și un drum comunal. De asemenea, în comuna Balinț au fost mobilizați 30 de pompieri cu mai multe autospeciale de intervenție, motopompe și bărci.

Până joi, 6 iunie, la ora 18:30, ISU Timiș a intervenit în 9 localități, fiind inundate 46 de gospodării, 5 locuințe, două drumuri comunale, mai multe curți și grădini. Pompierii au evacuat 11 persoane, 3 animale (porci) și 65 de păsări.

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase de la nivelul județului Timiș este permanent monitorizată prin Grupa Operativă care își desfășoară activitatea în localitatea Balinț.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.