Gospodării și locuințe din județul Argeş, afectate de inundații

Duminică, 09 Iunie 2019Arges
Sursa Foto: ISU Arges

Gospodarii si locuinte din judetul Arges  afectate de inundatii | imaginea 1 În urma precipitațiilor abundente înregistrate în ultimele 24 de ore, mai multe gospodării și locuințe din județul Argeş au fost afectate de inundații.

Pentru evacuarea apei, alături de autoritățile locale, au acționat peste 50 de pompieri cu peste 30 de mijloace tehnice specifice constând în motopompe transportabile, motopompe remorcabile, camioane și autospeciale de lucru cu apă și spumă, astfel:

  • În localitatea Stâlpeni (Rădești, Livezeni și Stâlpeni), unde au fost afectate 7 case și 8 curți;
  • În localitatea Mihăești, unde au fost afectate 2 curți;
  • În localitatea Bradu, unde au fost afectate o stradă și 7 curți;
  • În localitatea Micești, unde au fost afectate 2 curți și 2 beciuri;
  • În localitatea Căteasca, unde au fost afectate o curte și un beci;
  • În localitatea Vedea, unde au fost afectate o curte și o anexă;
  • În localitatea Băiculești, unde au fost afectate o curte și o anexă;
  • În localitatea Pitești, unde au fost afectate 2 curți și s-a acționat pentru prevenirea inundării unor locuințe prin refularea apei din canalizarea subdimensionată.

Totodată, echipaje de pompieri de la toate subunitățile au realizat recunoașteri și monitorizări ale principalelor cursuri de apă din raioanele de intervenție. În cursul nopții de luni spre marţi, 4 iunie, a.c., s-a acționat și pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil în localitățile Moșoaia și Vedea. Pentru restabilirea stării de normalitate și diminuarea efectelor inundațiilor, în localitățile Micești, Băiculești, Vedea și Pitești acționează, în continuare, importante forțe și mijloace de intervenție.

Se mențin, în continuare, activate Grupa operativă a ISU Argeș și Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, care monitorizează situația din teren și iau măsurile ce se impun. Recomandăm cetățenilor să ia în seamă avertizările hidro-meteorologice și recomandările autorităților!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.