Misiuni ale pompierilor nemțeni pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase

Sâmbătă, 01 Iunie 2019Neamt
Sursa Foto: ISU Neamt

Misiuni ale pompierilor nemteni pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase | imaginea 1 Mai multe misiuni au fost desfășurate de pompierii nemțeni pentru înlăturarea efectelor manifestării fenomenelor meteorologice periculoase.

În urma manifestării fenomenelor hidro-meteorologice periculoase COD GALBEN și COD PORTOCALIU din data de miercuri, 29 mai, a.c., cu eforturi susținute, pompierii militari nemțeni, alături de membrii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență și de cetățeni, au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din gospodării, precum și pentru curățarea de aluviuni și facilitarea scurgerii apei pentru poduri și podețe, astfel:

  • comuna Girov, sat Căciulești – s-a acționat pentru scoaterea apei din 6 curți cu un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț;
  • comuna Girov, sat Boțești – 3 curți și 1 beci cu două echipaje de la Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț;
  • comuna Grumăzești, sat Topolița – s-a acționat pentru scoaterea apei din 2 curți și un beci cu un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț;
  • comuna Petricani, sat Petricani – s-a acționat pentru scoaterea apei din 3 curți și subsolul primăriei Petricani cu un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț și un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Roman;
  • orașul Târgu Neamț – s-a acționat pentru scoaterea apei din 3 curți și un beci cu un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț;
  • comuna Farcașa, sat Stejaru – s-a acționat pentru scoaterea apei dintr-o fântână cu un echipaj de pompieri de la Garda de Intervenție Nr. 2 Poiana Teiului.

Garda de Intervenție Nr. 2 Poiana Teiului a efectuat o misiune de recunoaștere în satul Stejaru, comuna Farcașa pentru verificarea situației operative din teren, nefiind constatate alte probleme.

În contextul creșterilor de debite pe mai multe cursuri de apă, recomandăm populației să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Totodată, adresăm cetățenilor rugămintea să curețe rigolele și secțiunile de scurgere ale podețelor din apropierea locuinței pentru facilitarea scurgerii normale a apei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.