Misiuni de înlăturare a efectelor negative produse de inundații

Duminică, 30 Iunie 2019Bacau
Sursa Foto: ISU Bacau

Misiuni de inlaturare a efectelor negative produse de inundatii | imaginea 1 Din dimineaţa zilei de luni, 24 iunie, a.c., de la ora 08:00, pompierii militari au intervenit în localitățile Valea Budului, Mărgineni, Măgura și Hemeiuș pentru înlăturarea efectelor negative produse de inundații.

Astfel, până la ora 14:00, salvatorii au evacuat apă din 25 de beciuri, 7 curți, 4 fântâni și un bazin cu apă cu o capacitate de 80 mc. Detaliat situația se prezintă astfel:

  1. Comuna Mărgineni – sat Valea Budului – 5 curți, 7 beciuri, 3 fântâni;
  2. Comuna Mărgineni – sat Mărgineni – 4 beciuri, 1 fântână;
  3. Comuna Măgura – sat Măgura – 1 curte, 12 beciuri, 1 bazin de apă cu capacitate de 80 mc;
  4. Comuna Hemeiuș – sat Hemeiuș – 1 curte, 2 beciuri.

Pentru gestionarea situațiilor de urgență au acționat 28 de pompieri militari cu 2 autospeciale cu apă și spumă, 3 autospeciale de primă intervenție și comandă, 8 motopompe transportabile și 1 motopompă remorcabilă.

Pompierii salvatori băcăuani vor rămâne la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor negative generate de fenomenele meteorologice periculoase până la când comunitățile vor reveni la starea de normalitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.