O luptă cu flăcările, finalizată după 9 ore

Marți, 18 Iunie 2019Neamt
Sursa Foto: ISU Neamt

O lupta cu flacarile  finalizata dupa 9 ore | imaginea 1 În noaptea de joi spre vineri, 13-14 iunie, a.c., în jurul orei 01:31, Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în comuna Zănești.

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț, cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, fiind solicitată și o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. Forțele profesioniste de intervenție au fost sprijinite și de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Roznov, cu autospeciala de stingere din dotare și de membri ai SVSU Zănești.

Forțele sosite la locul evenimentului au constatat că flăcările se manifestau la trei locuințe și mai multe anexe din lemn, care făceau parte din cele două gospodării. S-a intervenit, imediat, pentru localizarea incendiului și limitarea propagării la alte locuințe, aflate în vecinătate.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars:

  • Prima gospodărie – acoperișul locuinței și anexele din lemn, fiind salvate parterul și etajul locuinței;
  • A doua gospodărie – au ars două locuințe, din care o locuință în totalitate, iar la a doua, 4 camere cu bunurile din interior și acoperișul, fiind salvate alte trei camere. Cele două locuințe erau unite prin anexe realizate din lemn.

Suprafața totală a construcțiilor mistuite de flăcări este de aproximativ 500 metri pătrați. Lupta pompierilor cu flăcările s-a finalizat după aproximativ 9 ore.

Pompierii militari au evacuat din cele două gospodării în flăcări și 4 butelii de aragaz, evitând astfel o eventuală explozie. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,aparat de gătit (aragaz) nesupravegheat”.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.