Pompierii mehedinţeni alături de comunitățile afectate de inundații

Duminică, 30 Iunie 2019Mehedinţi
Sursa Foto: ISU Mehedinţi

Pompierii mehedinteni alaturi de comunitatile afectate de inundatii | imaginea 1 În ultimele 24 de ore, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „DROBETA” al judeţului Mehedinţi au intervenit pentru înlăturarea efectelor inundațiilor în localităţile Prunişor, Malovăţ, Vj. Mare, Baia de Aramă, Ciochiuţa, Oreviţa Mare, Ghelmegioaia, Stăneşti, Izvorul Bârzii şi Traian.

Pompierii au acţionat pentru evacuarea apei acumulate din zece beciuri, nouă curţi, o casă şi o staţie ITP, dar şi pentru îndepărtarea arborilor căzuţi pe acoperişul spitalului din Baia de Aramă. Pe timpul acțiunilor de intervenție, în localitatea mehedinţeană Ciochiuţa s-a intervenit pentru salvarea a două persoane care nu mai puteau ieși din locuință, din cauza apei revărsate de râul din apropiere, dar şi pentru salvarea unui animal (cabalină) surprins de apa râului Huşniţa. Tot în această perioadă, pompierii au acţionat şi pentru salvarea unui câine căzut într-o fântână, cu o adâncime de cca. 10 m, în localitatea Dîrvari. Animalul a fost extras în siguranţă cu ajutorul accesoriilor din dotare, fiind predat proprietarului.

În dimineața zilei de marţi, 25 iunie, a.c., s-a mai derulat şi o misiune de evacuare a apei cu ajutorul motopompelor și înlăturare a aluviunilor dintr-o gospodărie în oraşul Strehaia.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.